Uslovi kupovine

 1. Sve cene navedene na sajtu su finalne na dan porudžbine i u njih je uključen PDV. Sve cene su date u dinarima. Po zaključenju porudžbine na sajtu, dobićete e-mail potvrdu porudžbine. Ovaj e-mail sadrži vaše podatke, koje ste ostavili prilikom poručivanja.
 2. Proizvodi koje poručite putem Interneta biće vam isporučeni posredstvom kurirskih službi, a plaćate ih prilikom preuzimanja ili platnom karticom putem Interneta: VISA, Maestro ili MasterCard koje podržavaju plaćanje preko Interneta. Takođe, putem kreditne kartice Banka Intesa možete kupovati na rate ukoliko Vaša kupovina prelazi iznos od 15.000 dinara dok je maksimalan broj rata 6. Ukoliko plaćate internet platnom karticom, trošak isporuke (350,00 RSD), će Vam biti naplaćen prilikom online poručivanja.

U slučaju prodaje na rate, preko PIO fonda, pakete isporučuje kurirska služba AKS, a plaćate ih prilikom preuzimanja. Kurirska služba će Vam pouzećem naplatiti i trošak isporuke, koji seobračunava prema važećem cenovniku, u zavisnosti mesta gde se pošiljka šalje, vrednosti i težine paketa.

 1. Poručeni proizvod/proizvodi biće vam isporučeni u roku od maksimalno 6 nedelja od datuma porudžbine (u slučaju da proizvoda trenutno nema na zalihama). Ukoliko proizvoda ima na zalihama, on će vam biti isporučen za najviše 7 dana od datuma poručivanja. Ukoliko dođe do vanrednih okolnosti, koje u potpunosti onemogućuju isporuku, o tome ćete biti obavešteni putem informacija za kontakt koje ste nam dali prilikom poručivanja proizvoda.
 2. Sva dodatna pitanja u vezi proizvoda, cena ili isporuke možete nam postaviti i putem telefona na broj 011/453-3501 ili e-maila na adresu: prodaja@nikintel.rs Biće nam zadovoljstvo da Vam pomognemo.
 3. Potrošač ima pravo da odustane od ugovora zaključenog na daljinu, odnosno izvan poslovnih prostorija u roku od 14 dana, bez navođenja razloga.

Potrošač ostvaruje pravo na odustanak od ugovora izjavom koju može dati na posebnom obrascu za odustanak od ugovora zaključenog na daljinu odnosno izvan poslovnih prostorija.

NAPOMENA: Ovo pravo od odustanka od ugovora ne odnosi se na kupovinu u prodavnicama s obzirom da to nije kupovina na daljinu i izvan poslovnih prostorija.

 • pozovite broj telefona 011 4533 501 i procedura za vraćanje proizvoda će Vam biti detaljno objašnjena
 • ili pošaljite e-mail sa Vašim zahtevom na e-mail adresu prodaja@nikintel.rs
 1. Vraćanje proizvoda kupljenog u našim prodavnicama vrši se shodno Članu 56 Zakona o zaštiti potrošača (Sl. Glasnik RS 62/2014) Reklamacije se izjavljuju u PJ-Prodavnici u kojoj je roba kupljena od strane Potrošača.

Lica ovlašćena za prijem reklamacije su svi zaposleni u PJ-Prodavnici.

Reklamacija može da se izjavi usmeno, telefonom, pisanim putem, elektronskim putem, odnosno na trajnom nosaču zapisa, uz dostavu računa na uvid ili drugog dokaza o kupovini.

Prodavac vodi evidenciju primljenih reklamacija za svaku PJ-Prodavnicu i dužan je da je čuva dve godine od dana podnošenja reklamacije Potrošača.

Prodavac izjavljuje će u svemu poštovati odredbe člana 56 Zakona o zaštiti potrošača koji se odnosi na reklamacije i način rešavanja reklamacija.

VAŽNO!: Vraćanje usled nezadovoljstva nije moguće izvršiti za proizvode kupljene kod naših franšiznih i veleprodajnih partnera.

 • U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica putem interneta, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, Nikintel je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

 

Zaštita poverljivih podataka o transakciji

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (ktiptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije.

Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem.

Zaštita podatak o ličnosti i politika privatnosti

Zaštita privatnosti ličnih podataka korisnika sajtova naših proizvoda je od najvećeg značaja za našu kompnije. Sve aktivnosti na internetu koje su povezane sa Nikintel usklađene sa zakonima Evropske unije (Direktiva EU 95/46/EC, 2002/58/EC and Treaty Conventions(Ugovorne konvencije) ETS 108, ETS 181, ETS 185, ETS 189), kao i zakonima koji važe u svakoj od država istočne i centralne Evrope. Ova politika privatnosti reguliše postupanje sa informacijama koje od vas prikupljamo kada posetite ovaj web sajt.

 1. Sakupljanje i korišćenje podataka o ličnosti

Podacima o ličnosti smatraju se oni podaci koji otkrivaju vaš identitet, npr. vaše ime i prezime, adresa ili e-mail. Nikintel ne prikuplja podatke o ličnosti bez vaše dozvole tj. ukoliko vi niste voljni da nam ih date npr. kada poručujete proizvod ili se prijavljujete za newsletter.

 1. Upotreba i tajnost ličnih podataka

Nikintel će vaše lične podatke koristiti isključivo u svrhe tehničke administracije web sajta, kako bi vam dala pristup posebnim informacijama ili za komunikaciju sa vama. Nikintel neće prodati podatke koje poseduje trećim licima, niti na tržištu. Zaposleni u Nikintel su obaveznida poštuju poverljivost vaših podataka i vezani su ugovorom o poverljivosti podataka ( Confidential disclosure agreement - CDA )

 1. Sloboda izbora

Vi određujete koje informacije o sebi ćete nam dati. U svakom slučaju, ukoliko izaberete da nam ne dajete nikakve informacije o sebi, budite svesni da to može značiti da će vam pristup nekim delovima sajta biti uskraćen. Korisnici koji odluče da se odjave od newsletter-a, to mogu učiniti tako što ćete poslati e-mail na adresu office@nikintel.rs Ukoliko se neka od vaših ličnih informacija promeni (npr. poštanski broj, adresa, broj fiksnog ili mobilnog telefona) molimo vas da nastale izmene unesete i našu stranicu.

 1. Automatski zabeležene informacije (one koje nisu lični podaci)

Kada pristupite web sajtu Nikintel, opšte informacije, koje se ne smatraju ličnim (internet browser, broj poseta, prosečno vreme koje trošite na sajtu, stranice koje otvarate) se automatski beleže (taj proces nema veze sa registracijom na sajtu). Ove informacije se upotrebljavaju kako bismo održavali sajt, poboljšavali njegov sadržaj i funkcionalnost. Vaši podaci se ne razmatraju detaljno, niti ustupaju trećim licima.

 1. Cookies

''Cookies'' su zapravo mali fajlovi koje privremeno čuva vaš hard disk, a koji omogućuju našem sajtu da prepozna vaš računar kada sledeći put posetite neki od Nikntel sajt. Nikintel ove fajlove koristi isključivo za sakupljenje informacija koje se tiču posećivanja i korišćenja našeg web sajta.

 1. Bezbednost

Kompanija Nikintel preduzima sve mere kako bi maksimalno osigurala vaše lične podatke. Ti podaci su brižljivo osigurani od gubitka, uništavanja, izmena/falsifikovanja, manipulacije i neovlašćenog pristupa ili upotrebe.

 1. Maloletna lica

Nikintel preporučuje svim roditeljima ili starateljima da decu uče bezbednom i odgovornom postupanju sa ličnim podacima na Internetu. Maloletnici ne bi trebali da otkrivaju svoje lične podatke Nikintel bez prethodne dozvole roditelja ili staratelja. Nikintel svesno nikada neće uzimati lične podatke od maloletnika, niti ih na bilo koji drugi način koristiti, niti ih ustupiti trećim licima bez dozvole.

 1. Linkovi drugih web sajtova

Ovaj pravilnik o privatnosti se odnosi na www.nikintel.rs homepage, koji održava Nikintel, kao i na sve sajtove koji predstavljaju posebne ogranke ovog sajta na području centralne i istočne Evrope. Web stranice na našem homepage mogu sadržati linkove ka stranicama drugih provajdera, na koje se ovaj pravilnik ne odnosi. Kada napuštate web sajt Nikintel molimo vas da budete vodite računa o politici privatnosti drugih provajdera na čijim sajtovima sakupljaju podatke o ličnosti i da pročitate njihov pravilnik o ovom pitanju.

 1. Pravo na informaciju

Ukoliko imate ikakvih pitanja koje se tiču politike zaštite vaše privatnosti ili toga kako se postupa sa vašim privatnim podacima, molimo vas da kontaktirate našeg predstavnika za politiku privatnosti putem e-mail adrese: office@nikintel.rs

Po prijemu vašeg zahteva, najbrže moguće ćemo vas obavestiti - pismenim putem i u skladu sa važećim zakonskim regulativama - koji od vaših ličnih podataka su prikupljeni tokom vaših poseta web sajtovima Nikintel.

 1. Obaveštavanje o promenama

Svaka novonastala promena po pitanju privatnosti će biti navedena u ovom pravilniku, na početnoj stranici i svakom drugom mestu koje smatramo odgovarajućim.

 

 

Ažurirano: 01.12.2020